Calcata-Rome 2025
We starten in Calcata, als we het drop uit fietsen komen we er achter dat er ook een heel modern stuk dorp is. We beginnen met dalen en op een paar heuvels na doen we dat veel vandaag. Na 10 km komen we aan in Magliano Romana, een dorp waar je niet wilt wonen maar voor een ontbijt is het prima!
Daarna rollen we door. In Formello stoppen we nog voor een welkome cappuchino en dan beginnen we aan het laatste deel naar Rome. We missen de mooie groene heuvels van Toscane. pas bij Rome als we langs de Tiber fietsen wordt het weer mooi. De laatste 10 km fietsen we op een heerlijk fietspad langs de Tiber. Overal om ons heen alle soorten sport activiteiten. Helaas weinig bomen en met 40 graden is het warm. Verhit rollen we rond 13 uur het Vaticaan in. De drukte is even wennen!
Na een snelle foto met fiets op het Sint Pieters plein zoeken we snel een lunch plek.
Dan fietsen we terug langs de Tiber naar de camping. Op de camping hebben we een huisje gehuurd, dan kunnen we daar ook de fietsen voor het vervoer terug achterlaten. Helaas kost het ons een uur om de laatste 300 meter naar de camping te vinden. De ingang is gelegen langs een drukke auto weg, omgeven door kruispunten van wegen waar auto’s voorsorteren op de afslag naar de snelweg. Bijzonder om hier fietsers langs te sturen. Als we oververhit, eindelijk de camping bereiken en aangeven dat een duidelijkere uitleg en bordjes onderweg zou helpen kijkt de dame ons wat vreemd aan..
’s Avonds nemen we een taxi en gaan op samen eten in het centrum op een dakterras. We hebben het weer gehaald. En wederom was ook deze tocht het de weg mooier dan het doel. Morgen nog een dagje samen Rome bekijken en dan nieuwe plannen maken.
Hetty:14 juni 2025Heb genoten van dit alweer zo mooi verslag van deze laatste fietsdag. Dankjulliewel. Hoop dat jullie nog een fijne dag in Rome hebben gehad. Goede reis terug naar huis.
M.:14 juni 2025Fijn dat jullie het gehaald hebben! En hoop dat er mooie vervolgplannen komen