7 juni 2025 Florence- Panzano
De eerste fiets dag van de week is altijd even wennen. We waren gisteren laat in het hotel in sliepen laat. Tegen 10 uur verlieten we het hotel. We hadden al verwacht dat het vertrekken moeilijk zou zijn, en dat bleek ook. Het hotel lag 14 km vanaf Florence, maar vooral omgeven door snelwegen. Uiteindelijk na 8 keer zoeken, bijna de snelweg op fietsen en letterlijk een rondje om de kerk, hebben we de fietsen over en hek moeten tillen en konden we weer verder.
Natuurlijk kon de cappuccino in Florence niet overgeslagen worden. Nadat we de Ponte Vecchio overgestoken hebben.
Na Florence begon het klimmen. Een beetje dom, rond 12 uur ‘s middag midden in de zon het viel niet mee.
Rond 13 uur kwamen we aan in Impruneta, en daar op een allerschatigst pleintje hebben we heerlijk geluncht en koelden we af.
8 liter water verder togen we weer op de fiets richting Greve. Wederom stevig klimmen, over een drukke autoweg. De omgeving was prachtig. Veel wijn huizen en pottenbakkerijen.
Om 17 uur in Greve, besloten we nog een 10 km te fietsen en het dan voor gezien te houden. Wederom een stevige klim, maar waar we uit kwamen maakte een hoop goed. Een Toscaanse tuin, met zwembad (infinity pool) en in een oud landhuis.
We zitten aan de maaltijd in een iddylische tuin, onder kaarslicht de route van morgen te bekijken. Tekla maakt onder tussen vrienden uit Heerlen.
Zometeen snel slapen, morgen is het plan om extra vroeg te vertrekken zodat we de hitte voor zijn.
Rianne:8 juni 2025Hi klimgeitjes, leuk om te lezen! Veel plezier samen!!!
Hetty:8 juni 2025Stoer hoor, en zo leuk om jullie te kunnen volgen.