Rondje Nederland dag 1 - 24 mei ‘26

24 mei 2026 - Dalen, Nederland

En dan is het -toch weer sneller dan verwacht- ineens de dag van vertrek. Een week vol zon en hoge temperaturen in het vooruitzicht, hoe fijn! We zijn getrainde inpakkers geworden en goed op elkaar ingespeeld (lees: we gebruiken hele oude checklistjes). We hebben om 09.00 uur afgesproken bij Van Marle en jawel… rond 09.30 zijn Daan en Michiel aan de Almelosestraat. Perfect, want ook daar moest nog van alles gebeuren. Na een kop koffie en een zeer korte bespreking van ons reisplan (‘we fietsen richting Geesteren en dan zien we wel’) fietsen we weg, uitgezwaaid door onze mannen, kids en neef Daan. In Almelo maken we een eerste stop bij de ouders van Tekla (met taart! en koffie gemaakt door super gastvrouw Becky!) en dan rijden we door naar de route (LF 14). De omgeving is prachtig, veel bosgebied en fijne fietspaden. In Den Ham lunchen we bij de Swaan aan een super pleintje, top! Daarna fietsen we door, richting Beerze waar we bij een Rust-locatie wat fris drinken en even uitpuffen. Dan snel weer door, langs de Beerze Bulten (foto naar Amber gestuurd) richting Hardenberg. Nog geen km na de BB klinkt er een harde knal en is Daan’s band leeg. Shit! Maar geen nood: Mega Mindy Daan kan alles en begint voortvarend de fiets te ontleden (enorm ondersteund door hulpje Tekla, dat wel natuurlijk). Een paar mannen komen helpen, maar de grootste klus doen we zelf. We zijn bikkels. We zien wel een beste scheur in de buitenband, maar hebben alleen een binnenband bij ons, dus die verwisselen we. Op hoop van zegen en later maar ergens een binnen- en buitenband scoren. Dan snel weer door, want we hebben een hotel in Coevorden geboekt en moeten nog een kleine 20 km. Ook dit laatste stukje is mooi, alhoewel Coevorden in fietsen niet fantastisch is. Veel windmolens en industrie. We snakken naar een frisse douche, een rustplekje en een lekker maaltje en dat lukt. Ons hotel is prima en we worden erg hartelijk ontvangen. Douchen, eten, blogje maken en zzzzzlapen…. Wat een fijne dag, dat slapen moet wel gaan lukken!

d08dcd2c-11f9-46c4-9640-598df2e94207