Rome 17 sept 2024 (dag 3, Castellero Lagusello - Moglia, 95 km)
17 september 2024 - Bondanello, Mantua, Italië
Na een nacht in de agriturismo
in ons schattige iets te doorgezakte spijlenbed worden we wakker. Speciaal voor ons is er al om 8 uur ontbijt. En dat hebben we geweten! Drie man sterk stond klaar om ons continu te voorzien van zelf gemaakte gerechten. Te schattig en soms erg lekker! Van taartjes en koeken, tot wraps met ei en kaas, en natuurlijk verse jus en cappuchino. En om de schattigheid af te toppen krijgen we een bakje lekkers mee voor onderweg. Als we rond 9 willen vertrekken begint het te regenen. We besluiten even te wachten en na een extra bak cappuchino kunnen we, in bijna droog weer, op pad.
Op een of andere manier hebben we vandaag allebei gedoe met Strava, de app waar de route in zit. Hij geeft de weg niet exact aan, dat maakt dat we de ochtend af en toe zoekend en heen en weer fietsend doorbrengen. Na verloop van tijd fietsen we langs de rivier de Mincio over een euro fietspad en eindelijk hebben we een fietspad dat kilometers lang erg goed is én staat aangegeven. Zo rollen we iets na twaalf uur Mantova binnen op zoek naar eten, water (drie flessen pp in de ochtend tik je zo weg) en een wc.
Na Mantova struggelen we weer lekker met de route, uiteindelijk komen we via een omweg en gebruik van Google de stad uit. Het grappigste pad was een mountainbike pad, dat duidelijk weinig gebruikt is en daardoor soms wat dichtgegroeid. Maar ook daar kwam gelukkig een eind aan. De rest van de middag fietsen we langs de Po. Een enorme rivier, en eigenlijk daaromheen allerlei kleine rivieren, waarbij we voornamelijk op de dijk fietsen met werkelijk de hele tijd tegenwind. Net Nederland eigenlijk.
Rond 17 uur vinden we eindelijk een café in Quistello. We zitten inmiddels in het gebied waar in 2012 een aardbeving is geweest, en daar zijn ze duidelijk nog van aan het bijkomen. Weinig grote steden, en veel vervallen gebouwen. Uiteindelijk vinden we een hotel in Moglia, er is in deze omgeving amper keus in overnachtingen, dus moeten we wel voor dit lekkere hotel kiezen. Een veel te groot bed, super kamer. Na een snelle hap liggen we om 20:15 al in onze bedjes, nog een verwoede poging deze blog te schrijven en dan snel slapen!
Nicole:17 september 2024Ziet er goed uit, geniet ze!! Groetjes Nicole